Η γωνιά των παιχνιδιών στο φεστιβάλ Fantasmagoria (Gamer's Corner)


Στο πολυαναμενόμενο φεστιβάλ, εκτός απο τα εκθέματα που θα απολαύσετε, θα απασχοληθείτε και ευχάριστα γνωρίζοντας πολλά παιχνίδια από τους αντίστοιχους συμμετέχοντες. Δείτε παρακάτω τι εννοούμε:



Το eFantasy.gr – Games ‘n’ Comics, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών φαντασίας και στρατηγικής, σας καλεί σε ένα διήμερο παιχνιδιού. Ελάτε να παίξετε μαζί μας επιτραπέζια παιχνίδια επιλεγμένα από το προσωπικό του eFantasy.gr στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Gamer’s Corner» του φεστιβάλ Fantasmagoria 2017.





Το κατάστημα επιτραπέζιων παιχνιδιών Blitz σας προσκαλεί να παίξετε στο φεστιβάλ Fantasmagoria! Το Σάββατο από τις 16:00 έως τις 21:00 ελάτε σε ένα μαραθώνιο διαδοχικών τουρνουά Hero Quest και ταξιδέψτε μαζί με τους ήρωές του σε σκοτεινούς κόσμους.
Την Κυριακή ελάτε να παίξετε μια μεγάλη σειρά από παλιά και καινούρια fantasy, strategy αλλά και horror, board games και να χαθείτε μέσα στη φαντασία των παιχνιδιών, ζώντας μια μοναδική εμπειρία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “Gamer’s Corner» του φεστιβάλ.




Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Fantasmagoria», ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.) σας προσκαλεί να γνωρίσετε το ατμοσφαιρικό επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων και φαντασίας “Call of Cthulhu”. Ελάτε να παίξετε μαζί μας και να εντρυφήσετε στον κοσμικό τρόμο του Αμερικάνου συγγραφέα H.P. Lovecraft με όπλα τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα σας! Οι Μεγάλοι Παλαιοί σας περιμένουν! Για επικοινωνία και περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στους: Adonia Thoma και Savvas Soveliss στο Facebook.





«Δέκα στρατιώτες όταν καθοδηγούνται με σύνεση, μπορούν να νικήσουν εκατό που ενεργούν δίχως μυαλό» – Ευριπίδης


Στον κόσμο των αρχαίων, ο πόλεμος και η πολιτική (ρητορική) αντιπαράθεση αποτελούσαν ιδανικά πεδία για την αρετή και την οξύνοια να αναδειχθούν ως ύψιστο αγαθό. Ανεξαρτήτως αν ήσουν απόγονος ευπατρίδη (πλούσιου και μορφωμένου) ή γεωμόρου (αγρότη), ο αρχαίος Έλληνας είχε την ευκαιρία να ξεχωρίσει για την ικανότητα να “κερδίζει” μάχες (βίαιες ή αναίμακτες) και να ηγείται. Και σε αυτή του την προσπάθεια, η στρατηγική σκέψη αποτελούσε το πλέον πολύτιμο αγαθό.
Ως εκ τούτου, στην Αρχαία Ελλάδα και τον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο αναπτύχθηκαν πλήθος εκπαιδευτικών παιχνιδιών, μέσω των οποίων οι νέοι όξυναν τον νου και αποκτούσαν κριτική σκέψη. Δεν είναι τυχαίο που ο Λυσίμαχος, δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επινόησε ένα παιχνίδι για να εξασκείται ο τελευταίος.
Ελάτε στο Gamer’s Corner του φεστιβάλ, το Σάββατο από τις 12:00 έως και τις 16:00 να γνωρίσετε την Πέττεια του Αχιλλέα, τις Εννεάδαι των Μεγάλων Προπύλαιων της Ελευσίνας, τη Σφαιρική Τριάς της Νικόπολης, την Αρχαία Τριάς της Όστιας, καθώς και το αρχαίο σουμεριακό Βασιλικό Παιχνίδι της Ουρ.