Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 15) - "Η επιστροφή"

Oι κλώνοι Paul, James, Henry και Christie μαζί με τον James βγήκαν από το στρατόπεδο και κατευθύνθηκαν προς την κρυμμένη εγκατάσταση. Έτρεχαν γιατί φοβόντουσαν, μήπως ο Walls είχε σκοτώσει την Christie. Λίγο πριν μπουν μέσα στην εγκατάσταση, είδαν κάποιους επιστήμονες και γιατρούς που είχαν επιβιώσει να προσπαθούν να ξεφύγουν. Αμέσως ο James έτρεξε προς το μέρος τους αποφασιστικά και άρχισε να πυροβολεί. Οι υπόλοιποι τον ακολούθησαν. Ανταποδίδοντας τα πυρά οι επιστήμονες κατευθύνονταν προς την πύλη. Εκεί τους περίμενε μια έκπληξη.
Ο Paul ήταν εκεί με ένα όπλο και άρχισε να τους πυροβολεί, ώσπου τους σκότωσε όλους. Ο James πάγωσε, όταν τον είδε. Όλοι νόμιζαν πως ο Paul ήταν νεκρός. Ο Henry άκουσε τους πυροβολισμούς στην πύλη και έτρεξε προς τα εκεί. Είδε τον Paul να σκοτώνει τους επιστήμονες και αμέσως πήγε και τον αγκάλιασε.
Ο Paul τους διηγιόταν πώς τον χτύπησαν και πώς από το χαντάκι, που τον είχαν πετάξει, κατάφερε σχεδόν σέρνοντας το σώμα του να φτάσει σε ένα μαγαζί. Ο υπάλληλος ειδοποίησε το ασθενοφόρο και σώθηκε σχεδόν την τελευταία στιγμή. Έκανε μέρες να αναρρώσει, γιατί ήταν πολύ επικίνδυνο το σημείο που τον είχαν τραυματίσει. Δάκρυα τους κατέκλυσαν, μέχρι που ακούστηκε ένας δυνατός κρότος.
Ο Walls πάτησε το κουμπί και σκότωσε όλους τους κλώνους, που βρίσκονταν τώρα έξω από τη στρατιωτική βάση μαζεμένοι. Μαζί με αυτούς σκοτώθηκαν και λίγοι στρατιώτες που ήταν κοντά τους, αλλά και οι κλώνοι Paul, James, Henry και Christie. Όμως ο Walls σκότωσε και τον εαυτό του. Το σατανικό του γέλιο έγινε τρόμος, όταν είδε τον πομπό να αναβοσβήνει στην τσέπη του. Η Christie έμεινε κάτω και γλύτωσε από τη μικρή έκρηξη που προκλήθηκε. Ο Paul έψαχνε με αγωνία να τη βρει και μαθαίνοντας ότι ήταν μέσα στην εγκατάσταση, έτρεξε προς τα εκεί για να τη σώσει.

Πηγαίνοντας προς τα εκεί την είδε να κατεβαίνει χαρούμενη. Μόλις τον είδε, πλησίασε και τον κοίταξε προσεκτικά.

«Paul;» είπε.

«Εγώ είμαι, Christie. Επέστρεψα».

Η Christie τον αγκάλιασε ανακουφισμένη. Το πείραμα είχε πλέον τελειώσει. Ο Walls είχε πεθάνει από το ίδιο του το όπλο. Κανείς δε θα συνέχιζε το έργο του, αφού όλοι οι συνεργάτες του είχαν σκοτωθεί. Απίστευτη χαρά αλλά και λύπη τους κατέκλυσε. Γελούσαν που είχαν ξεφύγει από τα χέρια του Walls, αλλά στεναχωριόντουσαν για τους νεκρούς στρατιώτες. Αποφάσισαν να συνεχίσουν τη ζωή τους κρατώντας τη μνήμη των στρατιωτών ζωντανή μέσα τους.

Φεύγοντας όλοι μαζί από το Όρεγκον για το Γουινσκόνσιν πήραν τον απόρρητο φάκελο και τον κατέστρεψαν. Το πείραμα έπρεπε να μείνει μέσα στους τοίχους του στρατοπέδου. Άνοιξαν το αρχείο και έκαψαν όσα έγραφε. Έβλεπαν τα γράμματα «Πείραμα 9» να αλλοιώνονται στα μάτια τους.

Η Christie, έχοντας έρθει πολύ κοντά στον θάνατο, αποφάσισε να αρπάξει την κάθε ευκαιρία. Έτσι ξεπέρασε το άγχος της και αγκάλιασε τον Paul, καθώς έφευγαν από το Όρεγκον. Ήταν αυτό που ονειρευόταν να κάνει από την πρώτη στιγμή που τον είχε δει. Όμως η καριέρα της στον στρατό τής «επέβαλε» να δείχνει έναν πιο ισχυρό χαρακτήρα. Εκείνος της χαμογέλασε και τη φίλησε τρυφερά. Ο Henry και ο James άρχισαν τα πειράγματα και τα γέλια.

Η ζωή που έζησαν εκεί έμενε πίσω τους για πάντα και η καινούρια τούς έδινε ένα αίσθημα ανακούφισης και χαράς.




ΤΕΛΟΣ
Δεσποινα Τ.
Μάριος Κ.